Méhkenyér Biostimuláló méhkenyér • Biostimulátor, anyagcsere javító

Méhkenyér BiostimulátorA méhkenyér talán a legősibb táplálékkiegészítő, hiszen ahogy Hippokratész írja, már az ősi egyiptomiak és kínaiak is használták. Isteni eledelnek és a Fiatalság forrásának nevezték.

A méhkenyér egy biostimuláló táplálékkiegészítő és májvédő, mely gazdag fitohormonokban, szabad aminosavakban, ásványi anyagokban és más biológiailag aktív összetevőkben. Biohasznosulása háromszorosa a virágporénak.

A virágpornak kisebb a biohasznosulása, mint a méhkenyérnek, mert a virágpor sejtek három cellulóz membránba vannak csomagolva, melyek emészthetetlenek az emberi szervezet számára.

A méhek összegyűjtik a virágport, de ebben a formájában nem fogyasztják. Miután behelyezték a méhsejtekbe, három hónap alatt méhkenyérré alakítják. A méhsejtből származó méhkenyérnek számos hátránya van:

  • termelése az év bizonyos szakára korlátozódik
  • mivel nehéz kinyerni a méhsejtből, magasak az előállítási költségei
  • nagyon romlandó
  • nincs szabványosítva a virágpor százalékos aránya

A méhkenyér azonban páratlan tulajdonságokkal is rendelkezik: a vörösvérsejtek számának gyors növelésétől a fiatalság visszaállításán át egészen a potencianövelésig. A virágpor titka, melyből a méhkenyér készül, a magban rejlik, mely a Földön az élet titka. Ez DNA és RNA molekulákat tartalmaz, mivel ez a kulcsa minden élőlény fejlődésének és az egyetlen természetes dolog, mely tartalmaz minden anyagot, ami nélkül az élet elképzelhetetlen lenne.

A virágpormagot vékony cellulóz réteg borítja, melyet sem a méhek, sem az emberek nem képesek felnyitni és elérni a benne lévő magot.

A méhek, hogy hasznosítani tudják a virágport, a kosárban egy komplex fermentációs folyamatot indítanak el szigorú fizikai, kémiai és mikroklimatikus feltételek mellett, 227 emberi mikroorganizmus (106 gombafaj, 82 féle élesztőgomba és 39 baktériumfaj) befecskendezésével, annak érdekében, hogy a cellulóz réteg kinyíljon és a fentebb említett értékes rész elérhetővé váljon.

Az ezzel a módszerrel kinyitott virágpor biológiai hatóanyagokban, aminosavakban, vitaminokban, ásványi anyagokban és egyéb anyagokban gazdag, valamint könnyen hasznosítható a szervezet számára.

Gyógyító hatásokTudja meg milyen egészségügyi problémák esetén javasolt a méhkenyér.Méhkenyér kiszerelésekMegnézem a kiszereléseketTekintse meg a méhkenyér kiszerelések árait, méhpempőt és virágport.

 

Méhkenyér rendelésMéhpempő partnerünk

Virágpor egyenesen a kaptárból
A virágpor a méhek kitartó munkájának eredménye.