Méhkenyér portál Méhkenyér kutatások • Tudományos eredmények a méhkenyérrel

A méhkenyér pozitív hatásaiMég a spanyol jezsuiták is tudták, hogy a méhkenyeret már a maja, az inka és az azték civilizációk is használták, akik fiatalítószerként fogyasztották. Az orosz tudósok román és francia kutatókkal együtt számos vizsgálatot végeztek a méhészeti termékekkel kapcsolatban és arra jutottak, hogy a méhkenyérben minden megtalálható, amire az emberi szervezetnek az életben maradáshoz szüksége van.

A méhkenyér színe rendkívül fontos, mivel ez mutatja frissességét és tápanyagtartalmát. A méhkenyér barnás színű, állaga szilárd. Enyhén keserű illat és savas íz jellemzi, mely nagyon alacsony pH értékének köszönhető (3,5-4,5).

A méhkenyér fogyasztása számos előnnyel jár az emberi szervezet számára.

Betegségek

Általános egészség javító hatás: a méhkenyér javítja az általános állapotot, akár eufórikus érzést is okozhat, fokozza a fizikai és a szellemi teljesítményt. Főként a nem teljeskörűen táplálkozók számára ajánlott.

Méhkenyér és betegségekEmésztés, Bélrendszer: a méhkenyér helyreállítja a bélflóra egyensúlyát, melyet a hosszú időn át szedett antibiotikumok gyakran felboríthatnak. A sugárterápiákkal együttjáró panaszok - hányás, csökkenő vörösvérsejt szám, étvágytalanság, gyengeség, rossz közérzet - jelentősen enyhülnek a méhkenyér fogyasztásával.
A méhkenyér pozitívan hat a bélflóra állapotára, beindítja a bélrendszer méregtelenítési folyamatait. A méhkenyér a psylliummal szemben, nem tágítja ki a beleket, ugyanakkor a bélmozgást olymódon mozdítja elő, hogy a salakanyagok a psylliumos méregtelenítéshez hasonlóan távozni képesek a vastagbélből.

Erőnlét növelés és Stressz: a méhkenyér hatékony táplálékkiegészítő stressz, depresszió és memóriazavarok ellen. A méhkenyér fokozza az energiaszintet és fiatalít is.

Prosztata: az újabb megfigyelések szerint a prosztata megnagyobbodással járó esetekben a méhkenyér (méhészeti termék) kedvező hatását bizonyították be.Izületi gyulladás: a méhkenyér segít az ízületi gyulladással szembeni küzdelem során, magas dekánsav és pantoténsav tartalmának köszönhetően.

Gyermekgyógyászat: a gyermekgyógyászatban is alkalmazzák, főként koraszülött gyerekeknél 7,5 éves korig, valamint vérszegénységben, tüdőgyulladásban és bakteriális fertőzésekben szenvedő gyerekeknél.

Vérnyomás: a méhkenyér magas acetil-kolin tartalma (1,2 mg/gr) segít szabályozni a vérnyomást és hatékony krónikus székrekedés ellen.

Érfalak: a méhkenyérben a ruténium hozzájárul az érfalak erősétéséhez és rugalmasságához, az agyi és a szívinfarktus, valamint a bőrön és szemen megjelenő értágulatok megelőzésében is fontos szerepe van.

Méhkenyér fogyasztásFogyókúra: a méhkenyér számos fogyókúrás diéta része. A méhkenyér csökkenti az étvágyat, beindítja a bélműködést, ami a salakanyagok távozásához vezethet.
A méhkenyér fokozza a szuprarenális mirigyek működését, ezzel olyan hormonok kiválasztását eredményezi, melyek részt vesznek a szénhidrátok anyagcseréjében.

Nemi hormonok: nemi hormonokat tartalmaz (esztradiol, tesztoszteron és progeszterol) olyan koncentrációban, ami fellendíti a szexuális életet és fokozza az izomerőt.

Tejképződés: a női szervezetben jelentősen hozzájárul a tejképződés serkentéséhez, a bőr ereire hatva pedig visszaadja a bőr szépségét és ragyogását.

Fertőzés ellenes: a méhkenyér antiszeptikus és fertőtlenítő hatású, így a bakteriális és gombás belső fertőzésekkel szemben képes pozitív folyamatokat beindítani a szervezetben.

Méregtelenítés: azelén tartalma révén segít méregteleníteni a testet. Kitűnő forrása a káliumnak és a B-vitamin komplexnek.

Vese: krónikus veseelégtelenség ellen is alkalmazzák.

Fogak: a méhkebnyér hatásosnak bizonyult a fogínyvérzés elleni kezelések során.

Bőrproblémák: alőnyösen hat bizonyos bőrtípusokra. Segít megszüntetni a bőrfarkast, a bőrpírt és egyéb tüneteket, melyek a bőrön jelentkezhetnek.

Kinek miért ajánlott?A méhkenyér javasolt fogyasztása különböző életkorban és helyzetekben. Méhkenyér kiszerelésekMegnézem a kiszereléseketTekintse meg a méhkenyér kiszerelések árait, méhpempőt és virágport.

Méhkenyér árak

VISZONTELADÓKNAK »
Jelentkezzen viszonteladónak itt!
Ide kattintva rendelhet Méhkenyeret A Méhkenyeret a méhek által előállított eredeti állapotában juttatjuk el Önhöz. Bio minősítésű termékeink az európai bio mezőgazdasági normáknak megfelelnek. Ha sürgős: +36 70 / 7733 059
Rendelésátvétel személyesenRendelés Átvétel Személyesen
Budapest (11. kerület) részletek »

Virágpor egyenesen a kaptárból
A virágpor a méhek kitartó munkájának eredménye.Kérem értesítsenek, ha vannak akciók